Met hun project, de Lekker Anders Dag, behoorde ze bij de drie laatste genomineerde voor Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020. "Het is jammer" zegt projectleider Paul Ubags nadat de uitslag digitaal bekend is gemaakt. "Maar we gaan gewoon door."

Verkeer
"Het idee is om kinderen op een andere manier naar school te laten komen door de ouders", legt basisschooldirecteur Marc Houben uit. "Om daarmee de verkeersdrukte rondom de school te verminderen." Daarnaast is het volgens Ubags de bedoeling dat ouders gestimuleerd worden om dat naar-school-brengmoment tot iets bijzonders te maken.

Bolderkar
Op de John F. Kennedyschool in Maastricht hebben de Lekker Anders Dagen inmiddels al plaatsgevonden. "We zagen kinderen aankomen op de fiets, op steps, maar ook in bolderkarren", vertelt Houben. "Dat is een initiatief dat werkt natuurlijk niet met één keer, dat zul je moeten blijven herhalen", aldus Houben. "Je zult kinderen en ouders daarin moeten blijven prikkelen, maar in de hoop dat we het samen gaan doen."

Videolink
Kijk via onderstaande link naar het filmpje van L1 Media:

L1 LAD